Нов сегмент на нашата веб страна!
Нашата нова соработка, ја склучивме со блогерот Христина која припрема рецепти за исхрана – Вкусно без месо!
Главна цел на оваа соработка е да се грижиме повеќе за нашето здравје и да се храниме здраво, а сето тоа Христина ни го овозможува со своите рецепти кои ќе бидат припремени со голем број од нашите производи кои може да ги имате кога ќе посакате, а да ги плаќате на рати!
Воедно, Христина има и своја книга која може да ја купите!
Рецептот со кој ќе го започниме овој нов сегмент е: Протеински banana cake
Оваа протеинска торта од банана е влажна, мека и се правиво само еден сад! Тоа е рецепт со јајца и со додаток на протеин во прав, кој содржи повеќе од 18 грама протеини по парче.
Додавањето протеински прав во десерти и печива е една од моите омилени работи. Како некој што следи диета за градење мускули, знае дека протеинот го помага растот на муслуките.
Користев протеин од Biotech кој можи да си го нарачате тука
Овој banana cake го печев во BEKO BSM 24300B фурна + плотна од која сум задоволна како лесно и меко го испече кејкот. Најмногу ми се допаѓа што рерната има 8 функции и лесно се чисти на пареа. Често ја користам и за одмрзнување на некои продукти. Нејзината темна боја одлично се вклопи во целиот мој ентериер во кујната. За да не ја должам многу можи да си ја нарачате сега и на рати преку kupinarati.mk.
Потребни состојки:
-
2 јајца
-
50 гр. протеин во прав Biotech купи тука
-
3 лажици овесни снегулки
-
3 полни лажици путер од кикиритки купи тука
-
1 банана (позрела)
-
5 гр. пециво
-
3 лажици какао
Начин на подготовка:
-
Доколку немате ситно мелени овесни снегулки ставете ги во BOSCH Сецко MMR 08A1 кое е доста практично и мене ми се наоѓа многу често при подготовка на моите јадења. Најмногу ми се допаѓа што има пластичен сад кој е лесен за миење, и доволно моќен за подготовка на моите јадења. Многу брзо, прецизно сецкање и дробење сирење, семиња, зелени листови,лук па и матењето на јајца го прави одлично. Целата подготовка на овој кејк ја правев во него. А сега можи да го имате и вие на рати без камата преку kupinarati.mk
-
Во веќе ситните овесни снегулки кои се наоѓаат во сецкото, додадете ја бананата, јајцата, пецивото, какаото и протеинот.
-
Продолжете со матење во самото сецко
-
Веќе готовата смеса ја турате во силиконски калап за торта средна големина
-
Додадете смрзнато овошје по ваш избор, јас додадов рибизла и малини
-
Печите на 170 Ц, околу 20-25 минути, се додека не е чиста чачкалицата при боцкање на тестото
ЗАБЕЛЕШКИ И СОВЕТИ:
-
Јаворовиот сируп може да се додаде за поголема блажина или било кој друг течен засладувач. Агаве, меласа, мед, сируп од урма и слично, јас не користев бидејќи доволно ми е оваа неутрална блажина
-
Путерот од кикиритки секако може да се замените со било каков друг путер од јаткасти плодови или пак со таан.
-
Малините и рибизлата можи да си го замените со ваше омилено друго шумско овошје или чоколадни капки
-
Лепчето не е премногу благо но, мене ми беше баш вкусно, но ако сакате поголема блажина додадете од погоре наведените засладувачи.
-
Мој предлог е да го пробате со грчки јогурт за вкусот можам само да кажам”WOW”