Posted on Leave a comment

Здравјето е најважно

Здравјето е најважно!
За добро здравје не постои магична формула, но постојат повеќе фактори со кои може да си го подобриме. Како на пример спорт, здрава исхрана, повеќе смеење…
Особено во зимскиот период, загаденоста во повеќе градови во Македонија е на екстремно високо ниво со ПМ честички и штетни гасови.Но многу важно е да дишеме чист воздух, барем додека сме дома или во канцеларија.
Во нашите домови, загаденоста може да ја намалиме единствено со прочистувач на воздух. Освен ПМ честички, прочистувачите го филтрираат и поленот од воздухот и со тоа позитивно влијаат на алериите предизвикани од полен во пролетните денови.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *