Камин на пелети TIM SISTEM AQUAS15

Од: 3,892 ден

Maксимална моќност : 16 kW
Вкупна моќност : 15 кw (воздушно 4,30kw радијатори 10,70 kW)
Големина(a x b x h):523 x 684 x 1041 mm
Погоден за : 90 m²
Eфикасност: 92,37 %
Teжина: 145 kg
Гориво дрвена пелета(ø6 mm Lø30 mm)
Oдвод на чад: ø80 mm
Провев во оџакот: 10-14 Pa
Kaпацитет на резервоарот: 19 kg
Напон: 230 ± 15% V
Фрекфенција: 50 Hz
Eлектрична сила при работа: 55 – 160 W *
Eлектрична сила при палење: 400 – 450 W **
Номинален степен на искористеност: 92,37 %
Редуцирана вкупна моќност : 6кw = ( воздушно 2,5kw радијатори 3,5kW)
Номинална потрошувачка на пелета: 3,475 kg
Редуцирана потрошувачка на пелети: 1,392 kg
Редуцирана емисија на CO (13%O2): 0,0053 %
Температура на издувните гасови мах : 124 ºC
Работна температура: 5 ÷ 60 ºC
Температура на складиштето: 10 ÷ 60 ºC
Максимална релативна влажност (без кондензација): 92,37%* Во зависност дали пумпата е вклучена ,како и мотор редукторот
** Запалката и вентилаторот на издувните гасови се вклучени (400W), а мотор редукторот повремено
1 година гаранција

Доставата на овој продукт е бесплатна

Избриши

Дополнителни информации

Рок на отплата

24 месеци, 27 месеци, 30 месеци, 33 месеци, 36 месеци, 39 месеци, 42 месеци, 45 месеци, 48 месеци, 51 месеци, 54 месеци, 57 месеци, 60 месеци