Академија за Дигитален маркетинг и SEO - КУПИ НА РАТИ
,

Академија за Дигитален маркетинг и SEO

Нема инфо.

Бидете дел од 3 месечната академија за дигитален маркетинг и SEO.

Вкупно часови: 48.

Академијата се организира 2 пати во година, со почеток на 15.09.2019 и 15.02.2020.

Научете ги најновите трендови од дигиталниот маркетинг и добијте можност за вработување во локални ИТ компании, но и во компании од други области кои имаат маркетинг сектор во своето работење.

Освен потенцијално вработување, преку Академијата за дигитален маркетинг и SEO ќе добиете знаење за започнување на сопствен бизнис и креирање на успешна маркетинг стратегија за истиот, или пак унапредување на Вашата сегашна работна позиција и кариерен развој.

Во текот на Академијата работите на реални проекти и практични примери преку кои ќе станете дигителен маркетер кој ќе знае да решава и да се справува со различни бизнис проблеми и ситуации.

Преку Академијата за дигитален маркетинг и SEO, ќе ги научите основите на маркетингот, ќе добиете знаење за најпознатите канали за дигитален маркетинг и основите за веб дизајн, какои сите клучни аспекти за креирање на веб страна според последните трендови на пазарот. Воедно, ќе научите како да генерирате нови потенцијални клиенти и самостојно да водите различни видови на маркетинг кампањи.

После завршувањето на Академијата добивате сертификат на македонски и на англиски јазик.

Што изучувате во текот на целата Академија?

– Разбирање на е-бизнис и е-трговија
– Правила за водење на е-трговија во нашата земја и странство
– Генерирање на лидови и нивно конвертирање во продажба, начини, методи и канали
– Водење на веб аналитика, генерирање на код за пратење за аналитика, работа во платформа за следење на посети на веб сајт, креирање на извештаи
– Оптимизација на веб сајтови или on-site оптимизација, активности и начини кои може да се направат на веб сајтовите со цел да се подигне рејтингот на сајтот при пребарување во интернет пребарувачите
– Рекламирање на пребарувачи односно off-site оптимизација, принципи и користење на Google Ads и Bing Ads
– Кампањи за е-маил маркетинг и сервиси за емаил-маркетинг
– Креирање и водење на кампањи на социјални медиуми: facebook, twitter, linkedin
– Блогирање и креирање на платформа за блог, правила за водење на успешен блог

За кој наменета оваа академија?

– Студенти (завршени или во тек) кои сакаат да добијат добра платена работа
– Вработени кои сакаат да започнат нова кариера од областа на маркетингот
– Сите оние кои сакаат да започнат свој бизнис и успешно да го промовираат
– Маркетинг менаџери кои имаат потреба од дополнително знаење и сакаат да напредуваат во својата кариера
– Сите оние кои сакаат да вложуваат во својот кариерен развој и да бидат во тек со последните трендови на пазарот.