Политика за Колачиња - КУПИ НА РАТИ

Политика за Колачиња

Што се колачиња и за што служат (cookies)

Оваа политика за колачиња важи за сајтот www.kupinarati.mk , со користење на сајтот www.kupinarati.mk вие се согласувате со оваа политика или со давање на експлицитна согласност, кој и да е случајот. Купи на рати го задржува правото да ја надополни оваа Политика за Колачиња во било кое време .
Колачиња ( cookies ) се текстуални фајлови кои се складираат на корисничкиот уред при посета на сајтот www.kupinarati.mk . Кога www.kupinarati.mk ќе биде повторно посетена , Купи на Рати има пристап до таа содржина на вашиот уред , складирана преку колачињата .
Со помош на колачињата www.kupinarati.mk нуди подобра и кориснички поефективна и персонализирана функционалност и прикажување на www.kupinarati.mk ( функционални колачиња ) , додека истовремено тие му помагаат на провајдерот да ги анализира корисниците , посетувањата со најавување ( за аналитички цели ) и за поефикасно рекламирање ( маркетинг цели ).
На сајтот www.kupinarati.mk се користат сопствени колачиња ( ,, first party cookies ,, ) , но исто така им дозволува и на останати трети лица да инсталираат сопствени колачиња ( ,,third party cookies ,, ) на уредот на корисникот.Со негова согласност , корисникот се согласува на употребата на колачињата од страна на www.kupinarati.mk и трети лица .
Сајтот www.kupinarati.mk постојано се стреми да го овозможи најдоброто можно корисничко искуство, и сајтот функционира оптимално кога колачињата се дозволени на вашиот уред. На овој начин ние можеме да ве препознаеме кога ќе се вратите на нашиот сајт www.kupinarati.mk , додека колачињата ни помагаат да ги препознааеме и поправиме грешките , правејќи ја вашата посета побрза и персонализирана . Дополнителни информации ќе бидат снимени само доколку вие се согласите со тоа , на пример со внесување на податоци при нарачка на производ или при регистрација на сајтот www.kupinarati.mk .
Колачињата ( cookies ) не се наменети за шпионирање на корисниците и Не следат се што корисникот прави. Исто така не се Малициозни кодови или вируси , или пак не се поврзани со несакани пораки . Не ги снимаат нити пак помнат вашите лозинки.

Типови на колачиња ( cookies ) што се користат на сајтот www.kupinarati.mk
На сајтот www.kupinarati.mk , ние ги користиме следните типови на колачиња :

Неопходни колачиња , се Функционални Колачиња кои се неопходни строго за оперирање на сајтот www.kupinarati.mk. Без овие колачиња сајтот www.kupinarati.mk нема да функционира правилно . Според ова , ние ја бараме вашата специфична согласност за тие колачиња .

 

Функционални колачиња , Колачињата за перформанси и функционални се користат за разбирање и анализа на клучните индекси на перформанси на веб-страницата, што помага во обезбедувањето на подобро корисничко искуство за посетителите

 

Аналитички
First Party Аналитичките колачиња и Third Party Аналитичките колачиња , се во согласност со следните критериуми :
Договор склучен со третото лице , кој обезбедува дека содржината / информациите кои ќе бидат собрани ќе бидат користени само за намената на Купи на Рати анализите
Анонимност на содржината / информациите . За вакви аналитички колачиња , согласност не е потребна , како и да е корисникот на сајтот www.kupinarati.mk може да ја оневозможи нивната употреба.

Маркетинг колачиња и Приклучоци за Социјални Медиуми
Маркетинг колачиња , се колачиња за кои е неопходна експлицитна согласност од корисникот . Освен во случајот на Трети Лица (third Party) Маркетинг колачиња од Социјални медиуми , каде согласноста им се дава на Социјалните Медиуми.
Приклучоците за социјални медиуми им ги овозможуваат на корисниците сите функционалности кои ги нудат социјалните медиуми , а се во согласност со мислењето на Комисиите на ЕУ за исклучоците при согласност .Купи на рати има воспоставено дека за да би тие исклучоци биле дозволени , корисникот мора да биде најавен на некој социјален медиум , а во спротивен случај – експлицитна согласност е неопходна .Во случај да корисникот ја забрани употребата на такви колачиња на соодветни Социјални Медиуми , таквите Колачиња нема да бидат прикачени.

Менаџирање на дозволите за колачиња ( cookies )
Одлуката дали ќе им дозволите на сајтот www.kupinarati.mk употреба на колачиња е комплетно во ваши раце , но мора да се забележи дека страницата функционира оптимално само доколку колачињата на вашиот пребарувач се дозволени .
Доколку сакате да ги оневозможите колачињата , можете истото да го направите во налогодувањата за приватност. Како и да е , дури и доколку ги оневозможите колачињата , ова нема да влијае на неопходните колачиња кои се потребни за функционирање на сајтот www.kupinarati.mk

Привремено оневозможување на колачињата:

Трајно бришење на колачиња