Избирање на детска соба и нејзино уредување - КУПИ НА РАТИ

Избирање на детска соба и нејзино уредување 5,665

Создавањето на простор во кој вашите најмили ќе растат и ќе се равиваат треба да биде едно забавно искуство. Детската соба на вашето дете е одлично место за забава со ентериерен дизајн, одразувајќи ја енергијата и личноста на вашето дете, истовремено создавајќи кохезивен простор кој се вклопува во остатокот од вашиот дом.

Основни елементи при избор на детската соба се креветот, плакарите, полиците и работната маса, но сепак изборот вклучува и многу други елементи.

Од интересни и невообичаени шеми на ентериер, до мека перница за мирен сон на вашите најмили, одлуките се многубројни, а избирањето на детска соба е голем предизвик за секој родител.

Во прилог ви претставуваме неколку кратки совети кои ќе ви помогнат во процесот на избирање и декорирање на детска соба за вашите најмили.

  1. Вклучете ги вашите деца во процесот на одлучување, следејќи ги нивните омилени идеи за бои и правејќи кохезивна шема за уредување на собата.
  2. Изберете интересна тапета која ќе ја направи собата простор во кој вашите најмили ќе уживаат.
  3. Изберете тематски дизајн за мебелот во собата според омилените ликови или цртани филмови на вашето дете.
  4. Креирајте едукативно катче со детски книги, во вид на мала библиотека.
  5. Додадете висечки елемент како завеса кај креветот на вашите најмили.
  6. Персонализирајте го просторот со табла која ќе ја содржи првата буква од името на вашето дете.
  7. Овозможете им на вашите деца доволен простор на подот за непречено играње.
  8. Создадете посебен агол како пријатно скривалиште во кое вашите деца ќе уживаат.

 

Детските соби се простор во кој децата играат, спијат, учат и се развиваат, затоа при нивното уредување родителите треба да бидат креативни и во одредена мера да ги слушаат желбите на децата.

Купи На Рати ви овозможува детски соби на рати, кои ќе го направат детството на вашите најмили незаборавно.

Нашите предлози за детски соби може да ги погледнете на овој линк.

Comments are closed.